1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Hue

Hue, Vietnam - Polarsteps

Om naar Huè te komen moet je over een 21 kilometer lange bergpas heen genaamd de Hai van Pass. Dit is een zeer bekende route sinds Top Gear hier een aflevering aan heeft besteed. Helaas gunde de weergoden ons geen droge tocht. Je weet dat het flink geregend heeft als je handen eruit zien alsof je twee uur in bad hebt gezeten. Ondanks de hoeveelheid regen was het een ontzettend mooie rit met veel groen, prachtige uitzichtpunten en bussen vol Chinezen. Na een warme douche zijn we weer beland in een sushi tent. Dat hadden we wel verdiend. Een mug maakte bijna een einde aan alle pret; deze vond Lins zó lekker dat zij acht (!) keer in haar gezicht en hals is gestoken. Doordat woensdagochtend de tropische storm Matmo een paar kilometer onder Huè aan land is gekomen, hebben we erg veel last van regen. We hebben onszelf de volgende ochtend toch uit bed weten te slepen en zijn gewapend met poncho's naar de Forbidden City gewandeld. Hier hebben we een paar uur rondgehangen. Als klap op de vuurpijl kwam Lins net voor de uitgang oog in oog te staan met de mensen die een botsing met haar hebben veroorzaakt (als je niet weet waar we het nu over hebben krijg je geen souvernir)! Gezellig hey!! Onze gastvrouw Lien had speciaal voor Lins aardappels gekocht. Zij had namelijk vernomen dat de meid van frietjes hield. Zij mocht ze zelf snijden waarna Lien ze voor ons heeft gebakken. Wat een lieve traktatie! Nu op naar Phong Nha, Kingdom of the caves!

Vietnam