1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Ninh Binh

Ninh Binh, Vietnam - Polarsteps

Onderweg naar Ninh Binh hadden we besloten de toeristische route te nemen. Het uur langer op de scooter namen we voor lief. Gelukkig betaalde dit zich uit in een prachtige route. We hebben een boottochtje gedaan die ons leidde door vier grotten en naar drie tempels. Onze mede-bootgenoten bestonden uit een Vietnamese oma, moeder en dochter. De jongste op de boot was de trotse bezitter van een roze Frozen paraplu die regelmatig in één van onze gezichten terechtkwam. Het roei-mannetje had er zin in en maakte van de drie uur durende tocht, een twee uur durende tocht! Met onze korte spanningbogen was dat prima. Na een lekkere lunch zijn we s'avonds naar een uitkijkpunt gereden waar we de zonsondergang wilden bekijken. Een pittige klim omhoog met als eindresultaat een kleddernatte Friso en een prachtig uitzicht. Uiteraard geen origineel plan, want bovenaan stonden we samen met honderd anderen. We hebben zelfs nog in de rij gestaan voor een mooie foto (zie foto van een doorweekte Friso die staat te wachten). Deze dag verliep iets te voorspoedig en dus moest Friso nog even voor een hartverzakking zorgen. Hij was de scootersleutel verloren. Lins kwam met het fantastische idee dat deze misschien wel gevonden was en bij de ticketcounter lag. Dit was gelukkig het geval! Dit bespaarde ons veel frustratie, tijd en geld. Op naar het eiland Cat Ba ☀️!

Vietnam