1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Cat Ba

Cat Hai, Vietnam - Polarsteps

Het eiland Cat Ba is alleen te bereiken met de ferry. De ferry, waarbij je de scooter mee mag nemen, gaat maar drie keer per dag. We lagen op schema om de boot van 13.00 uur te halen totdat Friso dacht een lekke band te hebben. Het oppompen van de band bleek voldoende te zijn om de weg te vervolgen. Op tijd aangekomen bij de haven bleek de ferry vandaag niet op dit tijdstip te varen. De eerstvolgende zou om 15.00 uur gaan. Tijd genoeg voor een bak koffie! Het hostel op Cat Ba was populair onder de backpackers. Een zwembad, gratis bier tussen 19.00 en 20.00 uur én veel gezelligheid nodigt natuurlijk ook uit. De eerste dag hebben we rustig aan gedaan. Samen met twee andere Nederlandse jongens, Jippe en Aly, hebben we het strand bezocht. Heerlijk na al die regen van de afgelopen tijd! De volgende dag zijn we met een boottour mee geweest. Kayakken tussen de natuur en door grotten, varen door dorpen op het water en een bezoek aan Monkey Island zaten hier allemaal bij in. De naam Monkey Island spreekt voor zich. Hier liepen overal apen. Het eerste dat we bij aankomst zagen waren twee mensen met bebloede lichaamsdelen. Zij hadden meerdere beten en krassen. Wij verheugen ons op de apen, maar nu al helemaal.. De route die je over het eiland kon volgen om meer apen te spotten hebben we dan ook gelaten voor wat het was. We hebben wel de route omhoog geklommen om vanaf het hoogste punt Ha Long Bay te zien. Voor deze prachtige baai reist men speciaal naar Cat Ba. Het was een pittige klim met veel geklauter, maar het was het meer dan waard! Lins vond het klauteren het hoogtepunt van de tour en wilde nog wel een paar keer omhoog en naar beneden. Friso heeft Lins s'avonds nog in de steek gelaten. Er was een feest in een ander hostel op het eiland. Hij is daar samen met een zestal hostelgenoten naartoe geweest. Lins lag ondertussen met pijn in haar buik op bed. Hier heeft ze al een paar dagen last van. Hopelijk is dit snel weer over.. Friso was uiteindelijk om 00.30 uur alweer thuis. Op wat vuurspuwende mensen na was er niet heel veel aan.

Vietnam