Friso en Linsey .
Zuid-Oost Aziƫ
Du Gia
Yen Minh, Vietnam - Polarsteps
Met een groepje van vijf zijn we de loop gestart. Een Nederlandse meid Evelien, een Franse meid Estelle en een Zwitserse jongen Fabian sloten bij ons aan. Na tien minuten was de toon gezet. Estelle haalde het gas en de voorrem midden in een bocht door elkaar. Dit resulteerde in een enorme smakkerd. Gelukkig kwam ze er goed vanaf en hadden we met Evelien een geneeskunde student bij ons. Onze EHBO-kit mocht ook een keer uit de tas worden gehaald.
Officieel is de route linksom. Echter had de groep, om de een of andere reden, besloten dat Friso de navigator was. Niet het beste plan. Wel leverde dit een spectaculaire rit op die ons dwars door de indrukwekkende bergen langs prachtige authentieke dorpjes leidde. Zo groots en imposant hadden we het nog niet gezien.
Door de val, de aantal stops en de bijzondere route moesten we de laatste tien minuten in het donker rijden. Lekker met Lins haar nachtblindheid. Tevens kregen we het ook nog voor elkaar om langs de homestay te rijden en zeven minuten verder pas te bedenken dat dit toch echt niet kon kloppen. Inmiddels had Lins de navigatie overgenomen en gretig gereageerd op de oproep van Friso's telefoon om de batterijbesparingsstand aan te doen. Ze wist niet dat daarmee de GPS uitgeschakeld wordt. Oeps.
Uitgeput kwamen we aan bij de homestay waar we konden aanschuiven bij het "family dinner".
Tijdens het eten kwamen we erachter dat iedereen aan tafel al drie dagen onderweg was. Oh nee, dit betekende dus dat we de route rechtsom hadden genomen. Verder geen groot probleem.
Na veel karaoke, een paar potjes poolen en vele knuffels van de gastvrouw aan Linsey zijn we ons hutje in gedoken.
Vietnam