Friso en Linsey .
Zuid-Oost Aziƫ
Vientiane, Laos
Vientiane, Laos - Polarsteps
Laos! Het land waar we met onze vrienden doorheen gaan reizen.
Voor de verandering verliep de reis eens niet zo voorspoedig. Tijdens het boarden werd Friso uit de rij gehaald en een achterkamertje ingetrokken. Lins natuurlijk licht ongerust. Gelukkig bleek het te gaan om een vergeten powerbank in zijn backpack en konden we daarna gewoon het vliegtuig in.
Aangekomen in Laos kregen we de volgende tegenvallers te verwerken. Na een tijd in de rij te hebben gestaan voor een Visa on Arrival kwamen we erachter dat we nog een formulier hadden moeten invullen. Wij weer uit de rij en na het ingevuld te hebben weer als allerlaatste achteraan aangesloten. Bij de balie bleek dat een tien dollarbiljet, die we nodig hadden om een Visa on Arrival te kopen, te "oud" was. Gelukkig hielp een vriendelijke Amerikaan ons door deze te wisselen voor een nieuwere in zijn portefeuille.
Nadat we door alle controles heen waren, kregen we de laatste tegenvaller te voorduren. De bus richting ons hostel was net vertrokken en zou pas na anderhalf uur weer gaan. Grumpy Friso had het even zwaar, maar na een pilsje op het vliegveld kon hij het naast zich neerleggen en vredig wachten op de bus.
Tijmen wachtte ons al op bij het hostel. Na bijgekletst te hebben zijn we op een oude vertrouwde fiets gestapt om de paar hoogtepunten die Vientiane te bieden heeft, te bezoeken. Het COPE visitors centre was ontzettend interessant. Hier leerden we dat Laos het meest gebombardeerde land ter wereld per capita is en dat er nog steeds heel veel niet-ontplofte bommen liggen. Dagelijks zijn er nog steeds 3000 mensen bezig om deze bommen te lokaliseren en onschadelijk te maken. Ongelofelijk wat een impact deze bombardementen hebben tot op de dag van vandaag.
Laura sloot later op de dag ook aan. Ondanks haar jetlag hebben we de laatste avond in deze stad de night market nog bezocht om een hapje te eten.
Hierna gaan we met een minivan naar het backpackersdorp Vang Vieng.
Laos