1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Louangphrabang

Louangphrabang, Laos - Polarsteps

Na een rit van vier uur zijn we aangekomen in Luang Prabang. Een toeristische stad, die meer aanvoelt als een dorp. Op een uur rijden afstand van Luang Prabang ligt een prachtige waterval. Onderaan stonden we dit natuurverschijnsel met heel veel Chinese toeristen te aanschouwen. Lins maakte alweer een klassieker "oh, is dit het.." Gelukkig bleek dit slechts de start van een ware jungle trek. Buiten de gebaande paden zijn we omhoog geklommen langs de waterval die steeds groter bleek te zijn. Hierdoor kwamen op plekjes terecht waar we slechts de enigen waren. Avonturiers dat we zijn. De volgende dag zijn we op de fiets de stad gaan verkennen. S'avonds hebben de meiden een pedicure genomen waar ze al een paar dagen over aan het zeuren waren. Als afsluiting van ons avontuur in deze stad hebben we op Sinterklaasavond een barbecue hotpot uitgeprobeerd. Dit is een soort fondue met boullion en in het midden een gourmetplaat. Het was onbeperkt eten voor een vast bedrag en dat is dus flink schransen geweest! Op de planning staat Don Det. Dit is een eiland bij de 4000 islands in het zuiden van het land. In één keer naar deze plek is te ver, dus we maken een tussenstop in het oude vertrouwde en bruisende Vientiane! Hier zitten we morgen alsnog de hele dag voor in de bus. De series op Netflix zijn gedownload en de podcasts staan op de telefoon. We zijn er weer klaar voor!

Laos