Friso en Linsey .
Zuid-Oost Azië
Don Det (4000 Islands)
Khong, Laos - Polarsteps
Met de nachtbus zijn we vertrokken naar Don Det. Één van de 4000 eilanden in het zuiden van Laos. Normaliter als je een plekje in een nachtbus boekt, krijg je een bed van 1,5 meter breed die je dan moet delen. Voor ons als stel geen probleem, maar voor Tijmen en Laura wel wat spannender. Uiteindelijk lig je toch liever lepeltje lepeltje met iemand je al een week kent dan een willekeurige, onbekende Laotiaan.
Bij binnenkomst van de bus kwamen we er achter dat we de achterste vier bedden toegedeeld hadden gekregen. Een groot geluk, want hierdoor hadden we allen meer ruimte. We een hebben een leuk slaapfeestje gehad!
Don Det zelf is een heerlijk eiland. Het voelt aan als een festival zonder stages. Wij hebben ons er dan ook een aantal dagen zeer goed vermaakt. Met een fiets hebben we een bezoek gebracht aan een waterval en een buureiland. Naast fietsen hebben we nog een sportieve activiteit ondernomen, namelijk kayakken. We denken bijna alle 3999 andere eilanden wel gezien te hebben..
Verder hebben we ons vooral tegoed gedaan aan al het heerlijke eten. Het Indiaanse restaurant was favoriet. Hier hebben we zelfs twee avonden achter elkaar gegeten.
Tijmen en Laura hebben besloten door Cambodja te gaan reizen. Wij willen onze laatste twee/drie weken graag afsluiten op de eilanden van Thailand. Onze wegen gaan dus weer scheiden. Het was een heerlijke tijd met onze lieve vrienden!
Wij gaan nu eerst naar Bangkok om vanuit daar naar de eilanden te geraken. Een zeer lange rit, maar hopelijk is dat het waard.
Tot snel!
Laos