Friso en Linsey .
Zuid-Oost Azië
Ko Chang
Ko Chang, Thailand - Polarsteps
De laatste stranden van onze reis! Koh Chang is een eiland op een uur varen van Koh Kood. Met een fijne, grote boot zijn we overgevaren. Het eiland is groter en toeristischer dan zijn kleine broertje, maar we hebben ons evengoed vermaakt.
Ons verblijf bij de eerste homestay verliep niet zonder kleerscheuren. Op onze varanda hing een hangmat waarin we enige uurtjes hebben gelegen. Fries maakte nog trots een foto dat hij heerlijk lag, maar vijf minuten later hoorde je een enorme knal. Daar lag ie dan. De eigenaar kwam ook maar een kijkje nemen. Wat bleek, Friso is officieel de nummer drie in vijf jaar tijd waarbij het touw van de hangmat is geknapt. Hij mankeert gelukkig niks! En nee, het komt niet door zijn gewicht. Naast ons lag een veel zwaardere man al zeker 5 dagen aaneengesloten in zijn hangmat. We twijfelen nog steeds of hij daar ook zijn nachten niet doorbracht.
Na vier nachten zijn we van verblijf gewisseld. Van drie minuten wandelen naar het strand naar rollen uit je bed op het zand.
Hier hebben wij kerst gevierd. Aangezien we Sinterklaas hadden gemist, besloten we voor elkaar een rijm te schrijven. Het was net als de voorgaande jaren met het gezin van Friso weer van ongelofelijk hoog niveau. Op kerstavond was het tijd voor Indiaans eten. Eerste kerstdag hebben we gedineerd bij een restaurant gespecialiseerd in wijnen en tapas! Er is die avond evenveel gespendeerd als de hele afgelopen maand aan avondmaaltijden, maar het was het meer dan waard!
We zullen nu afreizen naar Bangkok waar we de laatste drie dagen zullen verblijven tot we naar huis vliegen. Het is een raar idee, maar we zijn ook blij om straks onze familie en vrienden weer te zien! De mango shakes, de zon en het goedkope, lekkere eten gaan we wel écht missen.
Thailand