Wij zijn Polarsteps

Eén app om al je avonturen te plannen, tracken en herbeleven. Voor reizigers, door reizigers.

Opgericht in

Hoofdkantoor

🇳🇱 Amsterdam

Missie en visie

Wat ons motiveert

We willen een wereldwijde beweging leiden naar avontuurlijkere reizen. Onze app inspireert mensen om de wereld te verkennen en legt alle verhalen vast die zij onderweg maken, of het nu een trip van zes maanden is of een weekendje kanoën dicht bij huis. Echt avontuur vormt ons en stimuleert ons als mensen om te groeien en een sterkere band op te bouwen met de wereld en onze plaats daarin.

Over ons

Ontstaan op zee,
gemaakt voor avontuur

Iedereen bij Polarsteps is een reiziger in hart en nieren. Het is dan ook heel toepasselijk dat onze app niet aan een bureau is ontstaan, maar aan boord van een catamaran, midden op de Atlantische Oceaan. Zonder businessplan, zonder directiekamer, alleen Niek: onze Nederlandse avonturier met een visie, wat technische kennis en niets dan open water zo ver het oog reikte.

Het idee was simpel: leg het avontuur vast en laat anderen meekijken. Met behulp van eenvoudige satellietapparatuur vond Niek een manier om zijn locatie en zijn ervaringen van de dag door te seinen naar een server thuis. Zo legde hij zijn reis in real time vast, zodat vrienden en familie alles konden volgen.

Hoe meer hij reisde, hoe meer hij vastlegde. En hoe meer hij vastlegde, hoe meer mensen hem volgden.

Maar sommigen deden meer dan alleen volgen. Zij zagen mogelijkheden. Wat als het nou niet alleen voor deze ene reis was? Wat als het nou voor álle reizigers was?

Die visionairs waren Job, Koen en Maximiliano. Samen met Niek vormen zij het vierkoppig team van avontuurlijke oprichters. Hun missie? De manier veranderen waarop mensen hun avonturen vastleggen. Tenminste, dat was het doel in het begin...

Maar al snel groeide dat uit tot iets groters: reizigers helpen bij elke fase van hun reis, van het allereerste sprankje inspiratie tot het moeiteloos plannen van hun trip, het vastleggen en delen van hun ervaringen op een prachtige wereldkaart en uiteindelijk het nog jarenlang herbeleven van hun avonturen.

Met hulp van onze allereerste medewerkers (die trouwens nog altijd bij ons werken) evolueerden die ruwe prototypes tot een volledig functionele app. Die eerste ingeving? Dat werd een compleet bedrijf. We vonden kantoorruimte en vormden een team met mensen met een passie voor reizen en voor de dingen die ze maken.

En daarna gingen de reizigers er mee aan de haal, eerst met duizenden tegelijk en tegenwoordig met miljoenen. Inmiddels is Polarsteps niet meer alleen een app, maar ook een wereldwijde community en een manier om de passie voor echt avontuur te vieren.

Nu, met Clare, onze nieuwe CEO, aan het roer zijn we helemaal klaar voor de volgende stappen op onze reis...